Foglalási feltételek

Foglalási feltételek – Foglalás menete

 

Jelen „Foglalási feltételek – Foglalás menete” az aktuális ÁSZF kivonata a könnyebb átláthatóság kedvéért, további részlet szabályokért, a megkötendő bérleti szerződés tartalmáért, kérjük olvassa el az ÁSZF-et is. 

Foglalás esetén az ÁSZF elfogadása kötelező, vitás esetekben az irányadó.

 

 

Foglalás menete:

 

A bérelni kívánt hajó kiválasztását követően két lehetőség nyílik a foglalás véglegesítésére. 

 

Bejelentkezés és regisztráció nélkül „Ajánlatkérés”-re van lehetőség, az oldalon található űrlap kitöltésével és elküldésével. Ezt követően 24 órán belül, a szabad hajó kapacitás függvényében, a megadott adatok alapján, megküldjük az Árajánlatot. Ennek elfogadására 24 óra áll rendelkezésre. Az ajánlat elfogadását követően az ajánlatban részletezett fizetési feltételekkel, vagy, ha abban külön nem részleteztük, akkor az ÁSZF-ben meghatározott „Fizetési feltételek” mentén tudja a foglalást véglegesíteni.

 

Regisztrációs bejelentkezést követően lehetőség van az azonnali online foglalásra és a kiválasztott hajó foglaltsági naptárának megtekintésére. Elsőként a „Foglalási adatlapot” kell kitölteni: Átvétel – leadás dátumának megadása (kérjük, vegye figyelembe az adott hajó foglaltságát), kiemelt szolgáltatások és egyéb extrák kiválasztása, hajó átvételének és leadásának helyszíne (báziskikötőtől eltérő átvétel és /vagy leadás esetén felár fizetendő). Ezt követően el kell dönteni, hogy Foglalót fizet vagy a foglalás teljes összegét. Ha a foglalás teljes összegét előre fizeti, akkor az 3% extra kedvezményt jelent. A döntést követően a „Foglalás” gombra kattintva a „Kosár” oldalra irányítjuk, ahol lehetősége van áttekinteni foglalását és adott esetben módosítani azt. Ha véglegesíteni szeretné foglalását, akkor a „Tovább a Pénztárhoz” gombra kell kattintani. A „Pénztár” oldalra irányítva a következő adatok megadására lesz szükség: számlázási adatok (magánszemély vagy cég esetén), esetleges megjegyzések, fizetési mód kiválasztása: előre utalás vagy online bankkártyás fizetés. Ezt követően el kell fogadni (elolvasás és értelmezést követően) az Általános szerződési feltételeket, az Adatkezelési tájékoztatót és a Foglalási feltételeket. Majd a „Megrendelés elküldése” gombra kattintva a kiválasztott fizetési módnak megfelelően véglegesítheti foglalását. Bankkártyás fizetés esetén átirányítjuk a K&H bank oldalára, ahol az instrukciókat követve teljesítheti a foglaló vagy a teljes vételár fizetését. Átutalás esetén kérem, használja az alábbi banki adatokat:

VízenJó Kft.

10400425-50526854-86841008

(Közleménybe kérjük, írja be a rendelése számát)

Kérjük, ne feledje, hogy foglalását csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha a fizetendő összeg 48 órán belül maradéktalanul megérkezik hozzánk.

 

 

Fizetési feltételek:

 

Bérleti díj első részlete (foglaló):

 

Bérleti díj 50%-a, foglaló jogcímén (bérleti díj első részlete), a foglalást (vagy ajánlat elfogadását) követő 48 órán belül esedékes.

 

A foglalás csak a bérleti díj első részletének megfizetésével válik véglegessé.

 

Amennyiben a kiválasztott dátum 48 órán belül van, akkor foglalását csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha a fizetendő összeg megérkezik hozzánk, az összeg beérkezéséig a kiválasztott dátumokat zárolni nem áll módunkban. Azonos hajóra beérkező egyidejű foglalások esetén azt a foglalást tekintjük érvényesnek, ahol a fizetendő összeg hamarabb érkezik meg a számlánkra, ezért javasoljuk, hogy 48 órán belüli foglalás esetén válassza az online bankkártyás fizetési módot, így biztos, hogy az Ön foglalása lesz elfogadva.

 

Fennmaradó bérleti díj megfizetése:

 

A fennmaradó 50% legkésőbb a hajó átvételét megelőző 14. napig átutalással fizetendő, melyről a Bérbeadó elektronikus díjbekérőt küld.

 

Ha a foglalás időpontja és a kiválasztott dátum 14 napon belül van, akkor a foglalás teljes összegéről küldjük ki a díjbekérőt.

 

Teljes bérleti díj egyösszegű megfizetése:

 

14 napon túli foglalás esetén, lehetőség van foglaláskor a teljes összeg kifizetését választani. Abban az esetben, ha valaki ezt az opciót választja, és teljesíti, akkor további kedvezményekre jogosult, melyről aktuálisan a foglalás menetén tájékoztatjuk.

 

Foglalási garancia:

 

A foglalást csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha a fizetendő összeg, a foglalást vagy ajánlat elfogadását követően 48 órán belül maradéktalanul megérkezik hozzánk. Ha a kiválasztott dátum 48 órán belül van, akkor a foglalást csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha a fizetendő összeg megérkezik hozzánk. Az összeg beérkezéséig a kiválasztott dátumokat zárolni nem áll módunkban. Azonos hajóra beérkező egyidejű foglalások esetén azt a foglalást tekintjük érvényesnek, ahol a fizetendő összeg hamarabb érkezik meg a számlánkra, ezért javasoljuk, hogy 48 órán belüli foglalás esetén válassza az online bankkártyás fizetési módot, így biztos, hogy az Ön foglalása lesz elfogadva.

 

A késedelemmel (48 órán túl) fizetett foglalását garantálni nem tudjuk, 48 óra elteltével az online foglalási naptárunkban az érintett időszakot újra értékesíthetőként jelöljük ugyanakkor harmadik személy által az érintett időszakra történő foglalásig a fizetés lehetőségét további 72 óráig fenntartjuk. Az időntúli fizetésből adódó kártérítési felelőséget kizárjuk.

 

Fizetési késedelem:

 

Véglegesített foglalás esetén Bérbeadó jogosult a Szerződéstől/Ajánlattól/Foglalástól elállni, amennyiben a Bérlő a bérleti díj esedékes vagy teljes összegét nem rendezi felé a fentiekben (vagy az ajánlatban) rögzítetteknek megfelelően. Ebben az esetben meghiúsulási kötbérként felszámításra kerül a teljes bérleti díj 50%-a, ha a hajó átvételét megelőző 120 napon belül, de az átvételt megelőző 14. nap között történik az elállás (az addig megfizetett előleg visszatérítésére nem lesz jogosult, az a meghiúsulási kötbér fedezeteként kerül elszámolásra). Önnek meghiúsulási kötbérként felszámításra kerül a teljes bérleti díj, ha az elállás a hajó átvételét megelőző 14 napon belül történik meg (az addig megfizetett előlegek visszatérítésére nem lesz jogosult, azok a meghiúsulási kötbér fedezeteként kerülnek elszámolásra).

 

Foglalás módosítása:

 

Ön a hajó elérhetőségének függvényében ingyen módosíthatja foglalását a hajó átvételét megelőző 45 napig. Önnek nincs a foglalás módosítására lehetősége a hajó átvételét megelőző 45 napon belül.

 

 

Foglalás lemondása/törlése:

 

Ön ingyen mondhatja le (törölheti) foglalását a hajó átvételét megelőző 120 napig. Önnek bánatpénzként fel lesz számítva a teljes bérleti díj 50%-a, ha a hajó átvételét megelőző 120 napon belül, de az átvételt megelőző 14. nap között mondja le (törli a foglalását) foglalását (az addig megfizetett előleg visszatérítésére nem lesz jogosult, az a bánatpénz fedezeteként kerül elszámolásra). Önnek bánatpénzként fel lesz számítva a teljes bérleti díj, ha lemondja foglalását (törli a foglalását) a hajó átvételét megelőző 14 napon belül (az addig megfizetett előlegek visszatérítésére nem lesz jogosult, azok a bánatpénz fedezeteként kerülnek elszámolásra).

 

Kaució és mértéke:

 

A bérelni kívánt hajó átvételét megelőzően Bérlő köteles kauciót letétbe helyezni, a kaució összege részben biztosítékul szolgál a Bérlő által esetlegesen Bérbeadónak okozott károkért. A bérleti időtartam lejáratakor a hajóátadás-átvételét követően a kaució összege Bérlőnek visszajár, kivéve Bérlő károkozásának vagy egyéb tartozásainak esetét. Bérbeadó nem köteles a kaució összegét visszafizetni mindaddig, amíg Bérlő esetleges kártérítési felelősségével vagy egyéb tartozásával el nem számolt azt nem egyenlítette ki.

Amennyiben Bérlő érdekkörében felmerülve a hajóban, tartozékaiban, vagy használata által közvetlenül, vagy közvetve Bérbeadót kár éri, abban az esetben Bérbeadó azt a kaució összegéből érvényesítheti továbbá az azon felüli kárait is jogosult érvényesíteni.

A kaució által nem fedezett költségeket a Bérlő közvetlenül Bérbeadónak téríti meg.

Bérlőt a kaució összege után kamat nem illeti meg.

Kaució mindenkori mértéke, ha arról bérlő a foglalás vagy ajánlat során eltérő tájékoztatást nem kap 400.000.-Ft azaz négyszázezer forint / Hajó.

 

 

Szerződéskötési kötelezettség:

 

Bérlő a bérleti díj első részletének megfizetésével vállalja, hogy legkésőbb a hajó átadásának napján a hajó átvételét megelőzően, minden részletre kiterjedő hajóbérleti szerződést köt. A bérleti szerződés megkötésének, Bérlő részéről történő megtagadása esetén, a hajó átadására nem kerülhet sor, ebben az esetben Bérlő a már megfizetett összegek visszatérítésére nem jogosult, az teljes egészében bánatpénz jogcímén a VízenJó Kft.-t illeti meg. (A bérleti szerződés tartalma az aktuális ÁSZF-ben megtalálható.)

 

 

Járványügyi helyzet / Kijárási – Utazási korlátozások:

 

Mindannyiunk számára új, eddig ismeretlen helyzetet teremtett a koronavírus terjedése és az ezzel kapcsolatos intézkedések. A legfontosabb, hogy tartsuk be az előírásokat és rendelkezéseket, hogy mielőbb magunk mögött tudhassuk a járványt. Bízunk abban, hogy hamar túl lendülünk ezen a nemvárt időszakon és soha többet nem kell szembe néznünk hasonló helyzettel, de kizárni ezen lehetőséget nem tudjuk, így a mostani és az esetleges jövőbeli helyzetekre reagálva, az alábbi különleges szabályokat vezettük be járványügyi helyzet esetére:

A meglévő foglalásoknál a kárenyhítés, az új foglalásoknál a kockázatcsökkentés a cél.

Átfoglalás lehetősége:

Minden meglévő, a járványügyi helyzet kihirdetése előtt visszaigazolt foglalás, átfoglalható új időpontra, amennyiben a vírus terjedése miatt utazási korlátozások lépnek életbe vagy a hajózást megakadályozzák. Mik lehetnek ezek:

      Utazási tilalom vagy karantén 

      Belépési tilalom vagy karantén a hajóbérlés helyszínén

      Társasági együttlétre vonatkozó korlátozások

Az átfoglalás a meglévő foglalás kezdő dátumától 1 éven belül lehetséges a szabad kapacitások függvényében, a foglalási időszakok esetleges árkülönbözeteinek megfizetésével. 

Bérbeadói kötelezettség:

Bérlői teljesítés esetén, Bérbeadó minden esetben a kiválasztott hajót köteles a foglalásban/ajánlatban rögzítetteknek megfelelően Bérlőnek átadni. Amennyiben Bérbeadó rajta kívül álló okokból (pl.: viharkár, korábbi bérlői magatartásból adódó, a hajóban bekövetkezett kár, hajó működőképtelensége, stb.) a szolgáltatást a megjelölt helyen és időben nem tudja teljesíteni, úgy törekszik arra, hogy 24 órán belül hasonló tulajdonságokkal rendelkező másik hajót biztosítson a Bérlőnek és a szabad kapacitás függvényében a cseréig eltelt várakozási idővel a szerződésben szereplő bérleti időszakot térítésmentesen meghosszabbítsa. Ha Bérlő nem fogadja el a csereként felajánlott hajót, úgy Bérlő másik előre egyeztetett időpontban jogosult igénybe venni a szolgáltatást. Bérbeadó a szerződés neki fel nem róható nem teljesítése esetén nem kötelezhető Bérlő irányába kártérítés megfizetésére.

A Bérbeadót a Bérlő által tévesen megadott adatokra visszavezethető késedelmes, vagy hibás teljesítésért, vagy nem teljesítésért semminemű felelősség nem terheli.

Amennyiben a Bérbeadónak megszűnik a hajó feletti rendelkezési joga, abban az esetben a szerződés/foglalás/ajánlat minden további külön jognyilatkozat megtétele nélkül azonnali hatállyal megszűnik/érvényét veszti és a felek a már megfizetett bérleti díjjal időarányosan számolnak el.

Időjárási körülményekből adódó kárenyhítési lehetőség:

 

Bérbeadó kötelezettséget vállal arra, hogy a kedvtelési célú vitorlázásra alkalmatlan napok, szerződésben szereplő bérleti díjának 50%-át egy másik bérlés alkalmával jóváírja Bérlő részére. A keletkezett kedvezményt az érintett bérleti időszakot követően, egy összegben van lehetőség jóváíratni a következő bérlés díjából. Pénzvisszatérítésre nem vállalunk kötelezettséget, azt kifejezetten kizárjuk. Kedvtelési vitorlázásra alkalmatlan napnak minősül a valóban bekövetkezett erős, viharos szél (Beaufort 8, 30csomó feletti szél) illetve front által okozott tartós, folyamatos eső, mely az adott nap vonatkozásában legalább 4-5 óra időtartamú. Időjárási kárenyhítés csak a ténylegesen megtörtént fent leírt időjárási események okán, a már kifizetett foglalások esetén érvényes. Meteorológiai valószínűségi előrejelzés alapján jósolt, de nem ténylegesen bekövetkezett időjárási helyzetet, és nem véglegesített, kifizetett foglalást ezen kárenyhítés keretén kívülinek tekintünk.

 

Kérjük a fizetési értesítőn/díjbekérőn/számlán szereplő fizetendő összegeket csak abban az esetben utalja el, ha a fentiekben részletezett feltételeket elfogadja.

A fizetendő összegek elutalásával Ön a fenti feltételeket elfogadja, azokat magára nézve kötelezőnek tekinti.

 

Bármilyen további kérdés vagy kérés esetén állunk rendelkezésére a +36 70 600 2788-as telefonszámon vagy az info@vizenjo.hu e-mail címen.